Att lära sina barn att fiska är ett fantastiskt sätt att skapa goda relationer inom familjen samtidigt som du för vidare sportfisket till nästa generation. Det som är så speciellt med fiske är att det här är en hobby som du kan syssla med en hel livstid, från barnsben till gammal ålder. Att ta med barnen på fiske är mer än ett spännande äventyr i naturen, det är en gåva.

Aktiviteter

Sportfiske erbjuder barn möjlighet att delta i olika aktiviteter och tävlingar. Sportfiskarnas ungdomsförbund arrangerar olika aktiviteter under sommaren där barn kan få massor av nya kompisar. När barnen blivit riktigt duktiga kan de delta i exempelvis fisketävlingen Rapala Cup som är öppen för barn upp till 16 år.

Nikotinfritt runt barnen

Det är viktigt att det är nikotinfritt runt barn och att ge sig ut på en fisketur är inget undantag. För dig som snusar är snus utan nikotin ett riktigt bra alternativ. Hos Nettotobak kan du välja bland ett stort urval av nikotinfritt snus från sex olika varumärken. Nikotinfritt snus är helt fritt från tobak samt nikotin men det finns produkter där ginseng och koffein tillsatts. Dessutom kan du välja bland flera olika goda smaker såsom espresso, lakrits och hallon, melon, eller mint.

Att tänka på

När du fiskar med barn handlar det i första hand om barnen. Ditt eget fiske kan vänta tills du fiskar på egen hand. Tänk på säkerheten och lämna aldrig små barn utan uppsikt vid vatten. Helst bör barnen använda flytväst även om ni fiskar från land. Se till att barnen har robusta skor eller stövlar som skyddar fötterna om de råkar trampa på en fiskekrok. Ta med ombyteskläder, en rejäl matsäck, solkräm och myggmedel. Skaffa fiskeutrustning till barn som passar deras ålder. För de riktigt unga barnen är ett metspö perfekt och för de lite äldre barnen är ett haspelspö och rulle ett bra val.

Tänk på detta