Vad är bättre än att komma hem med en fin fångst efter en fisketur? Efter en lyckad tur med båten eller några timmar av flugfiske kommer du kanske hem med öring, harr eller gös. Nu gäller det bara att tillaga den nyfångade fisken och som väl är finns det gott om smakliga recept online att välja mellan. Prova gärna ugnsbakad hel fisk av öring, harr, röding eller regnbågslax.

Vilka viner passar bäst?

Vin kommer att lyfta smaken på din fiskrätt rejält men vilket vin passar bäst? Valet beror på vilken fisk du tillagar och till viss del på hur den tillagas. Många tror att det endast går att servera vitt vin till fiskrätter men det är inte helt sant. Vita viner är dock ett bra val och till exempel ugnsbakad fisk passar utmärkt med ett friskt och fruktigt vitt vin. Grillad eller stekt fisk fungerar fint med ett fylligt och smakrikt vitt vin. Om du serverar en mager fisk med en fet sås passar ett friskt och fruktigt vitt vin eller torrt mousserat vin bra.

Utmärkta viner

Om du önskar en riktig smaksensation när du njuter av din fiskrätt bör du satsa på kvalitetsviner. Hos Vinoteket.com kan du handla en vinlåda fylld av kvalitetsviner till riktigt bra pris. Här kan du välja bland ett brett sortiment av expertutvalda vinlådor. Samtliga vinlådor är sammansatta med omsorgsfullt utvalda viner för att ge dig en utmärkt vinupplevelse. Här finns eleganta Pinot Noir-viner, Cava-viner och franska vita viner. När du handlar en vinlåda hos Vinoteket.com får du alltid en hundra procent nöjd kund-garanti samt fri frakt hem till dörren.

Fisk och rött vin

Grillad, stekt och halstrad fisk med smakrika tillbehör kan med fördel serveras tillsammans med ett lättare (gärna avkylt) rödvin. Till fisk rekommenderas ofta ett rött vin utan strävhet som exempelvis en frisk och lätt fruktig Pinot Noir.

Fisketekniker