Du som bestämt dig för att köpa en fiskebåt kommer snabbt inse hur många det finns tillgängliga på marknaden idag. Det finns alla möjliga modeller, storlekar och märken att välja mellan. Från mindre motorbåtar som är perfekt för en fisketur på sjön till stora yachter som är avsedda för en tur ute på havet. På grund av detta är det viktigt att du först vet vilken typ av vatten du kommer hålla dig till när du ska fiska, samt vilken typ av fiske du vill syssla med.

Det finns speciella fiskebåtar som har fiskestolar, hållare där du placerar betet, tackel och tankar där du kan förvara de levande fiskarna. Det finns fiskebåtar som har en mer öppen plattform vilket gör det möjligt för dig att fiska från båtens alla sidor.

Du behöver dock inte välja en ”riktig” fiskebåt utan det kan gå lika bra med en annan typ av båt, en som du kan använda till mer än bara fiske. Det vanligaste alternativet är att köpa en liten motorbåt eller till och med en rodd båt om det endast är fiske på sjö eller å som gäller. Det viktigaste att tänka på när du ska köpa båt är att gå igenom all information noga. Samt att se till att den som säljer är helt ärlig och att båten fungerar som den ska. Glöm heller inte att kolla upp var du ska förvara båten när den inte används.

Viktiga faktorer när du väljer fiskebåt

Dessa faktorer är de viktigaste du bör tänka på när du väljer båt:

  • Lätt att manövrera.
  • Möjlighet att sätta upp spöhållare.
  • Bör ha ställen du kan kasta från säkert.
  • Bra med förvaring.