Mete är en fisketeknik som är väldigt vanlig och mycket enkel att lära sig. Du behöver inte speciellt mycket utrustning och detta är en fisketeknik som är väldigt lugn. Allt som krävs är att du kastar iväg en krok med bete och sedan låter du den ligga i vattnet tills det nappar en fisk. Du behöver inte oroa dig att bli intrasslad i linan eller i kroken, vilket kan hända om du flugfiskar eller använder kastspö.

En anledning till varför mete är så populärt beror på att det är en fisketeknik alla kan prova på. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung. Skulle du ta med dig barnen kan de behöva hjälp med några småsaker, som att sätta fast betet, men förutom det kan även de yngre barnen meta.

Vilken utrustning behöver jag?

Allt du behöver för att meta är en krok, en lina, ett metspö, ett flöte samt någon typ av bete. Det vanligaste är att använda metmask, eller daggmask, men vissa väljer att meta med en majsbit. Mete handlar kort förklarat om att du ska locka fisken. Om du inte har ett metspö kan du skapa ett med en tunn lång gren. Du knyter då bara fast linan på grenen.

Var är det möjligt att meta?

Det är möjligt att meta nästan överallt. Det bästa platserna är dock vid bryggor där vattnet är lite lugnare. Skulle du befinna dig vid en fors är det inte lika enkelt att meta, då rekommenderas andra fisketekniker istället. Det viktigaste när du väljer plats är att du kan se flötet ordentligt eftersom det dras ner lite under ytan när det nappar en fisk.