Är du en av många som undrar om du behöver äga en bil för att kunna fiska? Svaret är ganska självklart, du behöver inte äga en bil för att sportfiska. Förmånen med att fiska i Sverige är att det finns alltid fiskevatten i närheten av där du bor. Det kan handla om insjöar, åar, älvar eller kustfiske. Däremot behöver du kunna simma när du fiskar eftersom du befinner dig vid eller på vatten (med båt). Det kan vara livsviktigt om du trillar i vattnet.

Fiske i Stockholms innerstad

Stockholm är ett bra exempel på en storstad där du kan fiska utan att behöva en egen bil. Med utmärkt kollektivtrafik och många fina fiskevatten kan du utöva din sport med stor variation. Det finns ett flertal bra fiskeplatser i Stockholms innerstad som exempelvis Djurgårdsbrunnskanalen (abborre), Lilla samt Stora Essingen (abborre och gös), Hornsbergs strand (gädda), Skeppsholmen (havsöring), Karlbergs slott (abborre), Riddarholmen (abborre och gös) och Smedsuddsbadet (gädda, abborre och gös).

Sportfiske i Sverige

Även om du inte behöver äga en bil för att utöva sportfiske är det alltid en fördel att kunna ta sig ut till rika fiskevatten. Till exempel Forshagaforsen i Klarälven (Karlstad) är ett av Sveriges bästa vatten för flugfiske efter öring och lax. Med en egen bil kan du ta dig till Forshagaforsen utan problem och uppleva ett äkta fiskeäventyr. Det är inte nödvändigt att köpa en ny bil och exempelvis Holmgrens Bil erbjuder väldigt bra begagnade bilar till fint pris. En vanlig fråga är hur långt ska en begagnad bil ha gått? och man talar om lågmilare och långmilare. Miltalet på en bil kan ge olika slitage. En bil som körts på landsväg kan vara bättre än en bil som körts korta sträckor i bilköer. Det innebär att en bil med ett högre milantal kan vara lika bra eller kanske bättre än en bil med lägre milantal. Hur långt ska en begagnad bil ha gått? – är inte det som är avgörande när du köper en begagnad bil. Alla begagnade bilar som säljs hos Holmgrens Bil är genomgånga och i bra skick plus att du givetvis får garanti.

Fiska i Göteborgsområdet

Funderar du på att fiska i Göteborgsområdet bör du skaffa det Gula Kortet. Du kommer få tillgång till 60 olika fiskevatten med varierande naturmiljöer. Fiska i vackra skogssjöar (Härskogen och Vättlefjäll) och milvis av strömmande vatten. Passa på att uppleva spännande sportfiske på västkusten.