För dig som är händig kan det vara ett både utamnande och roligt projekt att bygga en egen fiskebåt, dessutom kan du spara en hel del pengar. Det handlar i första hand om att renovera en gammal båt samt fiskeanpassa den. Det är möjligt att totalrenovera en äldre båt till toppskick, en renovering som inte behöver kosta mer än runt tio tusen kronor förutsatt att du varsam. Det är inte nödvändigt att renovera hela båten på en gång utan det går bra att till exempel att måla båtens utsida första året, byta akterspegeln följande år och bygga kastdäck nästa år. Var ekonomisk när du köper en äldre båt eftersom det är möjligt att få mindre gamla båtar i riktigt dåligt skick helt gratis. Material som plast, färg och trä är relativt billigt vilket ger utrymme för att köpa en bättre motor och utrustning. Även båtens utrustning kan byggas upp med tiden och det är inte nödvändigt att skaffa allt på en gång.

Bygg ett båthus

Det finns många fördelar med ett eget båthus, särskilt om du bygger en egen fiskebåt under vinterhalvåret. Ett båthus används vanligtvis för vinterförvaring av en båt som du redan äger och använder under sommaren. Det ger dig en trygg förvaring av din båt hemma på tomten vilket kommer att minska risken för stöld avsevärt. Du kan dessutom förvara verktyg, material och din fiskeutrustning i båthuset över vintern, men se till att du har ett bra lås på byggnaden. Ett båthus kan även vara en ganska enkelt byggnad som består av ett tak, ungefär som en carport

Anläggningsmaskiner

När du behöver maskiner för bygge, dränering, markbearbetning eller underhåll av vägar och så vidare behöver du inte köpa nytt för dyra pengar. Hos Blinto.se nätauktioner kan du hitta bra anläggningsmaskiner till utmärkt pris på veckovisa auktioner. När du behöver en anläggningsmaskin eller andra typer av maskiner samt tillbehör inom anläggning och entrepenad kommer du att hitta allt från grävmaskiner, lastmaskiner hjullastare, minigrävare, traktorgrövare och dumpers hos Blinto.se. Många objekt är från kända varumärken såsom John Deere, Komatsu, Caterpillar, Volvo, Bobcat och Åkerman. För att lägga bud på anläggningsmaskiner eller tillbehör behöver du först skapa ett konto, vilket är både enkelt och smidigt, och kan sedan sätta igång med din budgivning direkt.

Bygga en egen brygga

När du planerar att bygga en brygga (eller båthus) kan du behöva bygglov och tillstånd från kommunen. Det innebär att du behöver ansöka om ett tillstånd kallad strandskyddsdispens. Vanligtvis kräver en brygga för enskilt bruk inte bygglov däremot kan du behöva strandskyddsdispens. Även om du inte behöver bygglov är det alltid bättre att först kontakta byggnadsnämden i din kommun. Det kan hända att det existerar särskilda regler som du måste ta i beaktande. När du fått grönt ljus att bygga din brygga kan du välja mellan olika typer av bryggor såsom pålad brygga, flytbrygga eller stenkista. När du bygger en brygga själv är det klokt att se till att ditt materival samt förankring bör ligga inom din budget.