Om du tycker om att ta en tur ut med båten och fiska så finns det olika sätt du kan förgylla turen. Ett sätt är att ta med dig stjärnkikare/teleskop ut så att du kan titta på den fina stjärnhimlen. Men det finns även fler sätt att trivas lite bättre ute på sjön, bland annat genom att ta med sig något gott att dricka.

Ta vara på tiden på sjön – titta på stjärnorna

Det finns ingenstans man ser himlen så bra som på sjön och det bör man ta vara på. Därför kan du med fördel ta med en riktigt bra stjärnkikare/teleskop nästa gång du ska ut på sjön. Har du tur kan du se planeten Jupiter, men framförallt Venus och månen. Investera gärna lite extra i din stjärnkikare eller teleskop för att få mer ut av upplevelsen. När du har tröttnat på den kan du sälja den för ett bra pris eller ge bort den som en dyrbar present. Det finns många som gillar astronomi runt om i världen.

Fem enkla sätt att trivas bättre på sjön

När man ska ut på sjön så gäller det att förbereda sig lite. Beroende på var man ska och hur länge man ska vara borta, så är det så klart olika när det kommer till hur väl man behöver förbereda sig. Men oavsett om du planerar en lång eller kort tur så kommer här fem tips på hur du kan göra den där fisketuren lite mer tillfredsställande.

1. Ta med ordentligt med kläder.

Det är viktigt att ha tillgång till rätt kläder när man ska ut på sjön. Vädret skiftar snabbt och det gäller att vara utrustad med kläder främst för kyla, regn och vind.

2. Ta med något gott att dricka.

Att ha med sig dricka är viktigt, men det som är ännu viktigare är att ta med sig något man tycker är väldigt gott. Varma drycker som kaffe och varm choklad gör sig utmärkt utomhus och extra bra ute på sjön. Det är något speciellt med att dricka kaffe på sjön!

3. Ta med något gott att äta.

Det där med mat på sjön kan vara svårt då tillagningsmöjligheterna kan vara begränsade. Har du ingen möjlighet att laga något så är det bästa och säkraste tipset smörgåsar. Se bara till att förvara dem så att de håller sig torra i alla väderlekar.

4. Ta med en portabel toalett.

Om din båt inte har egen toalett av något slag så kan det vara smart att ta med sig en portabel sådan. Det finns att köpa väldigt enkla portabla toaletter i olika friluftsbutiker.

5. Ta med en kompis.

Det blir lätt ensamt och tråkigt ute på sjön. Se därför till att ta med lite sällskap som du trivs med. Då blir det roligare att spendera tid i båten.