Är du sugen på att köpa en båt till sommaren? Kanske är det en uppdatering av den båt du har idag eller så ska du köpa båt för allra första gången. Att äga en båt är en mycket häftig känsla, men precis som med bilar är båten en ganska stor investering som kan sätta krav på din ekonomi.

Det bästa är naturligtvis om du kan köpa en båt med pengar du redan har. På så sätt slipper du ränta och andra avgifter eller skulder. Idag väljer dock de allra flesta att ta hjälp av ett lån för att finansiera båtköpet. Även den som har många lån idag kan samla lån med betalningsanmärkning och få ett bra lånelöfte med ett belopp som räcker till båtdrömmen.

3 vägar till båtköp

Här nedan ska vi titta på tre alternativ för dig som vill köpa båt, men som inte riktigt har pengarna på kontot för stunden.

1. Ansök om ett lån

Idag kan du hitta lån trots betalningsanmärkningar och andra skulder. Du kan också välja mellan både privatlån, snabblån eller andra konsumtionslån utan säkerhet. Vill du ha så bra ränta som möjligt kan ett klassiskt båtlån dock vara det bästa alternativet.

2. Jobba extra

Inte det roligaste alternativet, men kom ihåg att det inte är för alltid. Om du kan ta dig ett extrajobb kan du ganska snabbt komma upp i det belopp som du behöver. Se till att spara alla pengar från extrajobbet direkt till båtkassan.

3. Köp båt med en vän

Det är lätt att tro att du kommer spendera mer tid på båten än vad du faktiskt kommer göra. Ett ekonomiskt sätt att köpa båt kan därför vara att dela båten med en vän. Ni delar då på alla kostnader, men delar också på själva användandet.

Om båtar