Fiskepassen blir gärna långa under sommaren och det är viktigt att du är väl förberedd när du ger dig ut med båten. Det är vanligtvis inte möjligt att åka tillbaka till land bara för att du glömt något. Om du har din mobil med dig för att ta bilder behöver du se till att batteriet är laddat och kanske ta med dig en powerbank så att du kan vara på säkra sidan.

Utrustning

Gå igenom din utustning så att du vet att du har med dig allt du behöver. Välj rätt spö, beten och rulle för att kunna fånga den fisk du är ute efter. Ha din fiskeutrustning organiserad så att dina viktigaste saker är redo. Se till att verktygen för avkrokning såsom handskar, tång och våg är redo för användning. Glöm inte säkerheten för dig och eventuella fiskarkompisar när du ger dig ut med båt.

Glöm inte ditt snus

Oavsett om du snusar eller röker är det inte roligt om ditt snus eller cigaretter tar slut när du är ute på en fisketur. Ett bra tips är att vara förberedd med en extra dosa av zyn snus från Haypp. ZYN är ett varumärke som erbjuder nikotinpåsar i två format (slim och mini) med ett mycket brett sortiment av olika fräscha smaker med allt från cirtus, mint, äpple och blodapelsin. Fördelen med ZYNs nikotinpåsar är att de är helt fria från tobak och kan användas när som helst och var som helst.

Glöm inte viktiga redskap

Se till att du har med dig de redskap du behöver för att väga och mäta din fångst. Om du ger dig ut på en längre fisketur är det även viktigt att du har med dig tillräckligt med mat och dryck. En förberedd fisketur kommer att bli ett lyckat fiskeäventyr oavsett om du fångar storfångsten eller inte.

Om båtar