Något som alla sportfiskare ser fram emot är en fisketur. Vad är skönare än att ge sig ut med fiskeutrustningen och slappna av från vardagens alla måsten? Sportfiske är en unik sport eftersom fiske är både spännande, actionfyllt och avstressande på samma gång. Men varför inte ta med hunden på fisketuren? Hundar älskar att komma ut i naturen och förvånandsvärt många hundar tycker om fiske lika mycket som husse eller matte gör.

Vilka hundaraser passar för fiske?

Det finns ingen särskild hundras som passar speciellt för fiske. Om du kan ta med din hund på en fisketur i exempelvis en roddbåt beror det helt och hållet på din hunds personlighet och psyke. Kan din hund sitta still i båten under en längre tid? Har du en hund som inte kommer att hoppa i vattnet när du vevar in en fisk som fastnat på kroken? Det har alltså inget att göra med vilken ras du äger eller hur stor eller liten den är utan beror helt och hållet på din hunds beteende. Du kommer ganska snart att upptäcka om din hund fungerar att ta med sig på en fisketur eller inte.

Ta med hundkex

När du tar med dig din hund på en fisketur är det en bra idé att se till att också ta med några nyttiga hundkex och hundben. Med smakliga hundkex kan du enkelt belöna och träna din hund till rätt beteende. Hos Zoo.se finns flera olika smaker på hundkex som exempelvis lamm eller vom att välja mellan. Med ett stort sortiment av kex för alla hundar, stora eller små plus valpar, kommer du garanterat hitta din hunds favorit. Det går även bra att handla hundkex i lösvikt både online eller i butiken till riktigt bra pris. Zoo.se erbjuder ett brett urval av olika hundkex som exempelvis Nobby Starsnack Cookies, Carnilove utan spannmål och socker med smaker av kyckling och fasan, kyckling och vildsvin samt kyckling och vaktel eller kalorisnåla lightkexben från Eukanuba Restricted Calorie. När du handlar hos Zoo.se får du givetvis snabb leverans och fri frakt över 500 kronor.

Säkerhet för hunden

Alla vet att säkerhet är viktig när du tar med barn på en fisketur. Du måste se till att barnen inte trampar på vassa krokar och att de alltid använder flytväst vid vattnet eller i en båt. En hund är nästan samma sak och det är en missuppfattning att hundar klarar sig ombord på en båt utan flytväst. Undantag kan göras om du fiskar vid grunda vatten eller nära land i ett område som hunden redan är bekant med. En hund som faller i vattnet eller hoppar överbord drabbas lätt av panik och blir snabbt nedkyld. Att försöka fiska upp en blöt och rädd hund som saknar flytväst är inte lätt. Glöm inte bort att se till att din bästa vän är trygg i båten och håll reda på vassa krokar för att undvika onödiga skador.