Båtar behöver precis som bilar vårdas för att få en lång livstid. Eftersom de utsätts för vatten är det särskilt viktigt att se över båtens skick varje år innan den sjösätts.

Tvätt

Alla båtar behöver tvättas innan den nya säsongen börjar för att hålla så bra som möjligt. På

https://www.rembutiken.se/service-underhall/tershine/ finns allt du behöver för att få din båt skinande ren. Där hittar du schampo av hög kvalitet som tar bort all smuts samtidigt som lacken vårdas. En stor fördel med att handla på

https://www.rembutiken.se/service-underhall/tershine/ är att de även säljer rengöring som passar för insidan av båten. Ett tips är att passa på att även köpa ett antal mikrofiberdukar som du kan polera båten med efter att du har tvättat den.

Olika material

Hur du ska vårda din båt beror till stor del på vilket material den är gjord av. De flesta båtar är byggda av glasfiber och plast. Dessa bör vaxas varje säsong efter att de har tvättats. Om du har en träbåt behöver du istället lackera den för att skydda trät. Båtar av stål är ofta målade för att de inte ska rosta. Det är viktigt att se över hur färglagret ser ut varje år och måla om det behövs.