När du är ute med båten är det viktigt att klä dig rätt för att vara bekväm och säker. Oavsett om du är vuxen eller barn finns det några nyckelplagg som är värda att ha med sig. En av de viktigaste kläderna är en bra t-shirt. För barn är det särskilt viktigt att välja en t-shirt barn som är bekväm och tillverkad i ett material som andas. På så sätt kan de leka och ha kul utan att bli för varma eller svettiga.

Utöver t-shirten är det en god idé att ha på sig shorts eller badbyxor när du är ute på båten. Dessa klädesplagg är lätta att röra sig i och torkar snabbt om de blir blöta. För att skydda dig mot solens strålar bör du även bära en solhatt eller keps. Detta gäller särskilt för barn, vars hud är extra känslig, inte minst om ni alla är ute och fiskar tillsammans.

När det kommer till fötterna är ett par bekväma och halkfria skor ett måste. Välj skor som tål vatten och ger bra grepp på däcket. Det kan vara bra att ha med sig en extra tröja eller jacka ifall det blir kyligt eller blåsigt på sjön. På så sätt kan du njuta av båtturen även om vädret inte är perfekt.