Om fiske och båtar är din stora passion så gillar du säkert att hänga vid ditt båthus om du har en sådant. Har du då tänkt på att ditt båthus kan fylla flera funktioner? Förutom att förvara båt och fiskeredskap i fungerar den utmärkt som en plats för samvaro med nära och kära. Skapa enkelt en uteplats där du kan umgås med dina vänner med hjälp av kantsten. Här berättar vi hur du ska gå tillväga.

Vad är kantsten?

Blir du aningen förvirrad när du hör ordet kantsten? Då ska vi här förklara

vad kantsten är och vad den används till. Det är en typ av sten som du använder för att skapa inramning till grusade eller stenlagda ytor. Den ger med andra ord en tydlig avgränsning och skapar känslan av ett rum utomhus. Vad du vill fylla ytan innanför kantstenen med beror på tycke och smak. En del föredrar grus medan andra gillar marksten. Du kan också välja att fylla utrymmet innanför din kantsten med kullersten. Även om du kanske redan känner stor lycka över din nya båt skadar det inte att skapa en vacker miljö runt den också.

Så skapar du en härlig uteplats vid båtstugan

Skulle det inte vara härligt att ha en vilsam och vacker plats att koppla av på när du har varit ute och fiskat med din båt på böljan den blå? En sådan kan du enkelt ordna med hjälp av kantsten. Börja med att fundera över vilka behov du har. Vill du kunna sitta på din uteplats och meta, eller vill du kunna bjuda in till middagar med nyfångad fisk i härlig kvällssol? Placera din uteplats efter de behov du har. Det kan vara bra att först rita upp den på marken för att få en känsla för hur det kommer att se ut när det är klart.

När du har gjort allt detta är det dags att välja sten. Kantstenar finns i mängder av material så att du kan hitta ett som passar dig och din smak. Gillar du det naturliga kan du välja en sten i granit med obehandlad yta. Vill du istället ha det mer stramt och stilrent kan du välja en sten som har tydliga raka former. Tänk också på att det kan vara snyggt att låta kantstenen kontrastera med fyllnadsmaterialet. När det är dags att lägga stenen finns det bra instruktioner att hitta på nätet. Det kan vara så att du behöver gräva ur marken och lägga sand innan du lägger stenen på plats.